1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ny tjänst varnar för fartkameror

Bli varnad för trafikkameror under bilresan. Nu finns tjänsten att ladda ner till de flesta GPS-mottagare för bilen. Polisen är positiv till teknik som får folk att hålla ner hastigheten.
Nyheter • Publicerad 18 september 2006

Flera GPS-fabrikat erbjuder sina kunder en tjänst där de kan få utökad kartinformation utöver vägbeskrivningar. En av tjänsterna är bland annat positionerna för de flesta av landets trafikkameror för fartövervakning. Med tjänsten i sin GPS-mottagare blir bilisterna påminda om att köra försiktigt när de närmar sig fartkameror och undviker på så vis att bli bötfällda.

- Succesivt bygger vi upp en databas med information om kamerornas placering så att kunderna hela tiden blir informeras om var kamerorna finns, berättar Martin Ågren presskontakt för Tom Tom som är en av företagen som levererar tjänster med inforation om fartkameror.

Polisen positiv Han berättar att tjänsten är relativt ny i Sverige men har varit efterfrågad en längre tid. Och sedan tidigare har tjänsten funnits i bland annat Belgien och Frankrike.

Polisen tycker det är bra med information om trafikkamerors placering på en GPS-mottagare. Enligt Ulf Fridvall på trafikpolisen i Karlskrona så är kamerorna utplacerade där man vill att farten ska hållas nere.

- Trafikkamerorna är inte hemliga och de är heller inte utsatta för att vi ska tjäna pengar. Det är bra om trafikanterna vet var de står för då saktar de ner, förklarar Ulf Fridvall.

Drag efter navigatorer På Kamms AB som säljer GPS-navigatorer i Karlskrona har man märkt av ett sug efter GPS-navigatorer en tid. Enligt Kim Rannebjer som arbetar i butiken handlar det mest om navigationssystem som kunder vill använda på semesterresan.

Marcus Johansson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.