1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Nu hårdsatsar även Region Blekinge

Som ett led i arbetet med att minska arbetslösheten bland unga har regionstyrelsen i dag fattat beslut om projektet UngSam, som har som mål att minst 200 i dag arbetslösa ungdomar ska ha jobb nästa sommar.
Projektet har en budget på nära sex miljoner kronor.
Det skriver Region Blekinge i ett pressmeddelande.
Nyheter • Publicerad 13 mars 2013

Enligt pressmeddelandet satsar Region Blekinge drygt 2,6 miljoner kronor ur anslaget för tillväxtpolitiska åtgärder för insatser mot ungdomsarbetslösheten.

Resterande medel satsas av kommunerna i Olofström, Sölvesborg, Karlshamn, Ronneby och Karlskrona, samt av arbetsförmedlingen och näringslivet.

Projektet ska tillsammans med näringslivet, offentliga organisationer och kommuner hitta strategiska åtgärder som skapar ”en väg in” för arbetssökande ungdomar.

Vid projektets slut nästa sommar ska minst 200 ungdomar ha fått en anställning inom kommun eller på företag.

– Projektet är oerhört angeläget och är en av de viktiga satsningar som nu görs i Blekinge för att sänka den oacceptabelt höga ungdomsarbetslösheten, säger Christina Mattisson, regionstyrelsens ordförande, i pressmeddelandet.

Projektet UngSam, ungdomsjobb i samverkan, kommer att arbeta inom följande tre områden:

Individuella insatser

Fem rekryterare ska stödja och vägleda arbetsgivare och unga. I arbetet ingår att engagera arbetsgivare till att anställa ungdomar och informera om vilka anställningsstöd som finns.

Samverkan och metodutveckling

Projektet ska utveckla metoder och verktyg som gör det snabbare att fånga upp ungdomar som lämnar gymnasieskolan och se till att de kommer i sysselsättning.

Kompetensutveckling och lärande

Inom detta område kommer projektet genomföra kompetensutveckling och lärande för bland andra kommuner och arbetsförmedling kring frågor om hur exempelvis man kan motivera ungdomar som riskerar att hoppa av gymnasieskolan eller som har lämnat skolan utan fullständiga betyg.

UngSam startar den 1 april 2013 och pågår till den sista juni 2014.

Källa: Region Blekinge

Catharina Loosme
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.