1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Mycket ovanligt med väpnade rån i Ronneby

Väpnade rån är mycket ovanliga i Ronneby. Det senaste inträffade för sex år sedan då en varutransport till restaurang Palermo rånades och ett skott avlossades av gärningsmannen.
Nyheter • Publicerad 25 september 2006
RÅNARJAKT. Fem polispatruller och hund sattes in i jakten efter rånarna som slog till mot Frasses gatukök i Ronneby. Bytet blev 13 000 kronor. Foto: Thomas Persson
RÅNARJAKT. Fem polispatruller och hund sattes in i jakten efter rånarna som slog till mot Frasses gatukök i Ronneby. Bytet blev 13 000 kronor. Foto: Thomas PerssonFoto: 

Kriminalchef Ingmar Harrysson kan räkna de senaste årens rån på sina fem fingrar.

Polisen tog två personer - Väpnade rån är tack och lov väldigt ovanliga här i stan, säger han.

Rånet mot varutransporten är ännu olöst. Däremot fick polisen fast de två personer som utsatte Wesleys kiosk på Kallingevägen för rånförsök åren 1996 och 1998.

Värdetransportrån Det allvarligaste rånet i kommunen de senaste åren är självfallet värdetransportrånet i Bräkne-Hoby sommaren 2003. Då krävdes också dödsoffer. Rånarna kom över 400 000 kronor, men greps efter några veckors spaning av polisen.

Personrån är däremot relativt vanliga, men ofta är hoten bara muntliga. Det är sällan vapen är inblandade. Den typen av brott har ökat i hela landet och också i Blekinge.

- Något regelrätt bankrån har vi inte haft i kommunen på 20 år. Då var det banken i Eringsboda som rånades, säger Ingmar Harrysson.

Christer Thörnquist
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.