1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Mp vänder i frågan om Wämöskolan

Miljöpartiet stödjer inte längre planerna på en förvandling av Wämöskolan. Nu sågar de förslaget i stället. - Det är inte bra för barnen, säger språkröret Marcel Abedini.
Nyheter • Publicerad 15 september 2006

I oktober 2005 stod socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet bakom skolplanerna som betyder en stor omflyttning av Karlskronas elever. Förslaget innebär bland annat att Wämöskolan ska förvandlas till en F-9-skola.

Men nu har miljöpartiet svängt i frågan.

- Vi tycker inte längre att det är för barnens bästa. Omvandlingen av Wämöskolan är djupt olycklig och jag vill inte vara med om att lärare och elever får det sämre, säger miljöpartiets språkrör Marcel Abedini.

- Vi har pratat med både barn och personal och kommit fram till att det inte är någon större vinst. Men vi var osäkra redan när vi tog beslutet, säger Sofia Bothorp som är partiets andra språkrör.

Kommunalrådet Mats Johansson (s) ställer sig frågande till miljöpartiets nya åsikter.

- Jag förutsätter att de står för det som de har sagt. Annars får de ju börja med att meddela oss, säger han.

Marcel Abedini hävdar att han har meddelat sin ståndpunkt.

- Jag har suttit i en paneldebatt med Mats Johansson och kommunalrådet Christina Mattisson där jag förklarade var vi stod, säger han.

I korthet

PRO Lyckeby inbjuder till trivseldans i Medborgarhuset fredagen den 15 april. Tuboys spelar. Kaffeservering. Alla pensionärer är välkomna.

Årets sista musikmarsch med Marinens Musikkår sprider marschklanger runt om i Karlskrona fredag den 15 september med ett stopp för en minikonsert på stortorget där musikkåren framför några väl valda marscher framför Fredrikskyrkan. Avmarsch från Sparre kasern vid middagstid.

I Fridhems missionshus, Trollemåla blir det sensommarmöte fredag kväll 15 september. Ethel Gustavsson samt sångare och musikanter svarar för programmet.

Östra Blekinge SPF:s friskvårdsgrupp inbjuder till en friskvårdsträff i Jämjö Skytteförenings lokaler fredagen den 15 september på eftermiddagen. Se programmet. De bjuder på många olika aktiviteter samt servering.

Niklas Lundell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.