1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Möjligt att surfa på bussen

Blekingetrafiken håller på att testa om resenärer har möjlighet att surfa på bolagets åtta, tio expressbussar. Om försöken faller väl ut permanentas surfningsmöjligheterna från mitten av december.
Nyheter • Publicerad 10 november 2007

Önskemål och ett flertal förfrågningar från resenärer är den direkta anledningen till försöket som nu pågått i två, tre veckor. Uppkopplingen till resenärernas bärbara datorer, och även via mobiltelefoner, sker genom respektive buss som trafikerar snabbusslinjerna från Karlskrona till bland annat Kalmar, Olofström respektive till Växjö. Eluttag ska också finnas vid fyra sittplatser i varje buss.

Gratis tjänst Blekingetrafikens marknadschef Anna Claesson betonar att den nya surfningstjänsten blir kostnadsfri. Orsaken till att den blir gratis är att deras kommande avtal om informationstavlor till biljettautomaterna blir billigare än vad de hade räknat med.

- Den här tjänsten kostar 5 000 kronor per buss och totalt 50 000 kronor. Det hade kostat mer att administrera en avgift.

I tiden Resenärer har hittills kunnat surfa mot en avgift från stationen i Karlskrona.

- Den här tekniken ligger i tiden. Vi ser det som ett viktigt mervärde för våra kunder. Vår ambition är att ligga i framkant i

utvecklingen.

Lennart Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.