1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Mobiltelefonen ett arbetsredskap"

Nyheter • Publicerad 18 april 2002

Ericsson AB i Karlskrona har 643 anställda. Enligt plats-ansvarige Bernt-Eije Petersson har de anställda som är i behov av mobiltelefon i jobbets vägnar en sådan. Mobiltelefonerna är till för att användas i tjänsten och är inte spärrade för privat bruk. Ericsson AB i Karlskrona får specificerade räkningar från mobiloperatören och kan på så sätt kontrollera de anställdas telefonvanor.

- Om någon anställd använt telefonen för mycket till privat bruk får personen en tillsägelse. Vi har en policy att det är okej att skicka ett och annat privat mail under förutsättning att det inte stör arbetet. Samma sak gäller för användningen av tjänstemobilerna för privat bruk. Alla överdrifter ska beivras men det måste finnas en förståelse hos arbetsgivaren, säger Bernt-Eije Petersson, och menar att tjänstemobilen inte är någon anställningsförmån utan ett arbetsredskap.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.