1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Misstänkta rånare erkänner viss inblandning i Bräkne-Hoby

Nyheter • Publicerad 6 oktober 2003

Säkerheten var omfattande när rättegången mot de tre män som misstänks för värdetransportrånet i Bräkne-Hoby i Blekinge i somras inleddes på måndagen.

Två av de tre åtalade, i dag 27 respektive 29 år, erkände via sina advokater Gunnar Falck och Tomas Rothpfeffer att de till viss del varit inblandade rånet. De erkänner sig därmed skyldiga till medhjälp till grovt rån.

Den tredje misstänkte, en 37 årig man, nekar däremot helt till att han skulle ha varit delaktig i det uppmärksammade rånet där en av rånarna sköts ihjäl av polisen och en värdetransportväktare togs som gisslan.

Under förmiddagen redogjorde åklagaren för det omfattande spaningsarbete som polisen bedrivit under de tre månader som föregick rånet i juli. Bland annat ska de åtalade ha varit i Blekinge för att rekognoscera.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.