1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Midsommarfirande mitt i vintern

Den 6 november firades midsommar på Blekinge tekniska högskola. Det var med midsommarstång, små grodorna, snaps, öl och sill och allt annat som hör till.
Nyheter • Publicerad 7 november 2003

Vädret skiljde sig kanske inte så mycket från de senaste midsommaraftnarna, med upptill tio plusgrader. Men inte var det någon ljus natt när ett 60-tal studenter från hela världen samlades runt midsommarstången.

Högskolan och inte minst de tekniska IT-inriktade linjerna har gott rykte utomlands. Men dessa elever är inte här midsommartid. Därför ordnade högskolans internationella klubb en midsommarfest i höstrusket.

Studenterna från Afrika, Sydamerika, Asien och Europa fick pröva på våra vilda seder, rå fisk (sill), som de flesta gillade och snapsen. Men de fick också se folkdanslaget dansa svenska folkdanser. Och de fick själva dansa runt den granrisklädda midsommarstången. Det blev de Små grodorna, Vi är musikanter och lite till. Och texterna fanns nerskrivna så de lärdes snabbt in.

Till festen kom lika många svenska som gäststudenter.

Maria Lönnberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.