1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Mats Johansson orolig för att Vägverket glömmer länet

Regionförbundets ordförande Mats Johansson är nöjd med regeringens proposition.
Men han är orolig för att Vägverket glömmer bort Blekinge när pengarna ska fördelas.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2001

I den proposition som näringsminister Björn Rosengren presenterade i går finns inte ett ord om en utbyggnad av E 22 eller en elektrifiering av Blekinge kustbana. Däremot nämnde han dessa satsningar i en debattartikel i gårdagens Aftonbladet.

Mats Johansson (s), kommunalråd i Karlskrona och ordförande i Region Blekinge, hoppas mycket på Rosengrens utspel och ser det som ett resultat av ett lyckat lobbyarbete.

- Det här är ett planeringsmässigt genombrott, vill jag mena. Och jag vill rikta ett stort tack för de insatser som gjorts för att komma hit, sa Mats Johansson under gårdagens sammanträde i regionfullmäktige.

Det är dock inte Björn Rosengren utan Vägverket som kommer att avgöra vilka vägprojekt i landet som ska prioriteras. Och Mats Johansson förklarade sig vara orolig för att Vägverket placerar Blekinge långt ner på listan.

Han passade också på att ge en känga åt Vägverkets regionchef Mats Forsgren:

- Vi har sett resultatet efter regiondirektörens besök - det hjälpte inte. Därför har jag bjudit in Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogå.

Andrea Jilder
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.