Många trafikolyckor när halkan slog till

BLEKINGE Artikeln publicerades
Foto:Grøtt, Vegard Wivestad

En mängd olyckor har inträffat på Blekingevägarna i dag.

Räddningstjänsten varnar för blixthalka.

– I första hand befinn er inte på vägarna när det är så här halt. Måste ni köra så kör oerhört försiktigt, säger Melissa Millbourn, på räddningstjänsten i västra Blekinge.

– Man kan räkna med att alla mindre vägar är extremt hala, säger Melissa Millbourn.

En sammanfattning av dagen

07.30: Tisdagens första olycka inträffade strax innan klockan halv åtta vid motellet Rosenbom utanför Karlskrona. Två bilar kolliderade i samband med att en av dem körde ut i korsningen. Ingen ska ha skadats allvarligt fysiskt, men minst en person fördes med till sjukhuset för kontroll.

  08.41: SOS får samtal om att en minibuss satt fast i en backe på en väg mellan Mörrum och Gränum. Dit skickades bärgare ut för att dra upp bussen.

  08.56: En lastbil gled av vägen vid en vändplats för utryckningsfordon på E 22 strax innan klockan 9. Det inträffade vid trafikplats Listerlandet i Sölvesborg.

  11.34: En singelolycka inträffar då en bil gled ner i diket på väg 746 mellan Jämjö och Ekeryd. Där rådde väldigt halt väglag. Kvinnan som körde bilen behövde inte föras till sjukhus.

  11.52: En singelolycka inträffar på väg 628 i Ljungasjömåla i Karlshamns kommun. En personbil låg på sidan. En familj med tre personer fanns i bilen och alla fördes till sjukhus med ambulans. Ingen uppges ha skadats allvarligt.

  13.08: En olycka vid avfarten från E22 vid Vedeby. En personbil körde in i räcket, men ingen ska ha skadats allvarligt.

  13.52: En lastbil välte på Kopparemålavägen i Olofström. Det skedde i samband med att lastbilen skulle svänga in på en mindre väg. Tre personer ska ha varit inblandade, men samtliga klarade sig utan allvarliga skador. En person ska ha klagat över smärtor i en hand eller arm.

  15.17: En personbil körde ner i diket på Lösens gårdsväg mellan Lösen och Augerum, mittemot prästgården. Bilen fick bärgas och inga allvarligare skador har rapporterats. Vägavsnittet saltades senare av Trafikverket.