1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Man överklagar haschdom

Den 43-årige mannen från Mörrum dömdes till tio år i fängelse för grovt narkotikabrott.
Nu har han överklagat domen och kräver ett sänkt straff.
Nyheter • Publicerad 24 november 2005

I oktober dömde Linköpings tingsrätt nio män för att ha hanterat stora mängder hasch och smugglat det från Marocko till Sverige. Tillsammans fick männen 83 år i fängelse. En av dem är en 43-årig man från Mörrum.

Blev övertalad

Han har erkänt att han förvarade och gömde 260 kilo cannabis i sin villa. Mannen berättade i förhör att en vän övertalade honom till att förvara partiet i sitt hem i västra Blekinge. 43-åringen dömdes till tio år i fängelse. Det är det hårdaste straffet som en Blekingebo har fått för narkotikabrott på drygt ett decennium.

- Han förstod inte vad han gjorde när han gav sig in i det, men det gör han väl nu, sade chefsåklagare Katarina Johansson Welin till BLT i oktober.

Kräver sänkt straff

Men nu har Mörrumsmannen överklagat sin dom till Göta hovrätt och kräver att straffet sänks. Det har även samtliga övriga inblandade gjort.

Och i tisdags dömdes ytterligare en man i den rekordstora knarkhärvan. En 28-åring från Nyköping har fått vänta på sin dom på grund av att rätten ansåg att han skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Men i den framkom inget som hindrade att han fick en fängelsedom. 28-åringen fick åtta år för att ha deltagit i tre transporter av hasch från Mjölby till Söderköping, skriver Östgöta Correspondenten.

Niklas Lundell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.