1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Majbålet i Lyckeby tändes på

Årets valborgsmässoeld i Ekbacken, Lyckeby blir av. Ett försök att elda upp den i förtid misslyckades.
Nyheter • Publicerad 23 april 2003

Det brann i ena kanten av brasan när Räddningskåren kom till platsen. Elden släcktes snabbt och brasan dränktes in ordentligt med vatten. Förhoppningsvis hinner den torka till, så att den kan eldas upp när så ska ske.

För drygt en vecka sedan inträffade också några markbränder i Lyckebyområdet, där det inte fanns någon naturlig förklaring till hur de uppkommit.

Tidigare på tisdagskvällen brann det på tre platser i kommunen vid ungefär samma tidpunkt. En omfattande markbrand i närheten av Brukshundklubbens lokaler vid Mörtsjöåsen, släcktes av räddningspersonal från Rödeby. 4 000 kvadratmeter gräs och buskar brändes bort.

Samtidigt larmades Karlskronakåren till Marieberg. Vid Sunnavägen brann en gräsplätt på 150 kvadratatmeter. Ungefär samtidigt började det brinna i en sopcontainer i Marieberg. Brandorsakerna är också här okända.

Maria Lönnberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.