Sylvia Asklöf Fortell lämnar BLT

BLEKINGE Artikeln publicerades
BLT:s politiska chefredaktör Sylvia Asklöf Fortell lämnar Gota Media för att ingå i kommunikationsavdelningen på Blekinge tekniska högskola.
Foto:Staffan Lindbom
BLT:s politiska chefredaktör Sylvia Asklöf Fortell lämnar Gota Media för att ingå i kommunikationsavdelningen på Blekinge tekniska högskola.

Efter 15 år som opinionsbildare inom Gota Media har BLT:s politiska chefredaktör Sylvia Asklöf Fortell bestämt sig för att gå vidare till ett nytt jobb.

Första januari börjar hon på BTH där hon ingår i kommunikationsgruppen.

– Om det är något jag inte har hunnit få ur mig under mina 15 år får jag skylla mig själv. Nu är det dags att någon annan tar över.

I Blekinge blev hon snabbt Sylvia med BLT-läsarna och det dröjde inte länge förrän läsarna börja skicka brev till henne med synpunkter. När hon stack ut hakan lät inte heller kommentarerna vänta på sig.

– Jag bryr mig inte så mycket om kredit från andra medier eller om mina ledare citeras. Men jag bryr om vad mina läsare i Blekinge tycker. Och det finaste beröm jag får är om någon kommer fram till mig och säger: ”vad bra det är det du skrivit i dag”.

    Hur många ledare hon har skrivit under sina år på Gota Media håller hon troligen inte heller koll på. Det viktigaste är att ha koll på vad som händer lokalt och globalt.

    – Det är ett 24-timmersarbete varje dygn. Och nu har jag nått en punkt i livet där jag vill göra något annat. Jag tror att 15 år räcker, säger hon.

    Men Sylvia Asklöf Fortell blir kvar i Blekinge. Och hon kommer att tycka till i flera ledare fram till några veckor in i december. Så än är sista ordet inte sagt.