1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Läsarna avslöjade giftig fisk

Ni synade bluffen!
BLT:s nyhet om den livsfarliga knölfisken var inget annat än årets aprilskämt.
Nyheter • Publicerad 2 april 2005

Att döma av gårdagens läsarkommentarer på blt.se var årets aprilskämt både roligt och inte allt för svårt att genomskåda. Den giftiga knölfisken uppgavs ha följt med fartyg från Sydostasien till Blekinge och skulle i värsta fall orsaka flera sjukdomsfall till badsäsongen. Knölfiskens latinska namn var Lirpa Lirpa som uppmärksamma läsare snabbt vände på och fick till April April.

För Värmlands Folkblads läsare var det kanske inte lika lätt att avslöja skämtet eftersom OS-medaljören Stefan Holm med stor övertygelse deltog i artikeln. Chockbeskedet till värmlänningarna var att Holm förlorar OS-guldet eftersom han tog på sig en "otillåten tävlingsdräkt på en olympisk arena" och slängde den officiella dräkten.

-Nu slutar jag. Jag har redan bränt mina skor, mina träningskläder och den där förbannade guldtröjan. Men det kan jag säga, guldmedaljen kommer de att få slita ur mina kalla, döda händer, säger Holm uppbragt till Värmlands Tidning.

Katrineholms Kuriren berättar att stadens son, statsminister Göran Persson, ska stå staty i Katrineholm. Men för att finansiera statyn måste pengar tas från ishallsbygget och därmed blir hallen utan sittplatsläktare.

Nybygget av Ostindiefararen Götheborg har blivit för hög - 47 meter medan Älvsborgsbron bara klarar en segelhöjd på 45 meter. Provturerna som inleds på måndag måste ställas in om inte 200 välbyggda göteborgare ställer upp. Skeppet måste kränga i 30 graders vinkel för att passera under bron. Det gör man enklast med gastar, skriver tidningen Göteborgsposten.

Andrea Jilder
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.