1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Länets mathantverkare åker norrut

I dag måndag åker 16 företagare, samtliga matproducenter från Blekinge, på en inspirationsresa till Jämtland.
Nyheter • Publicerad 18 mars 2013

Mathantverkarna från Blekinge ska fram till torsdag bland annat besöka Eldrimner, ett nationellt resurscentrum för mathantverk, gårdsmejerier, gårdsslakterier och gårdsbagerier. Det skriver Länsstyrelsen Blekinge i ett pressmeddelande.

”Smak Upplevelse Blekinge” har arrangerat resan tillsammans med Länsstyrelsen i Blekinge, som har stöttat projektet ekonomiskt.

Även landshövding Berit Andnor Bylund deltar på resan till sitt förra hemlän:

– Jag ser resan som kompetensutveckling och ett tillfälle att utbyta erfarenheter mathantverkare emellan. ”Smak Upplevelse Blekinge” ingår som ett projekt i vårt landsbygdsprogram, berättar hon i pressmeddelandet.

Christel Hammar Malmgren, som representerar ”Smak Upplevelse Blekinge”, säger i pressmeddelandet att inspiration utifrån är en viktig del av förnyelse- och utvecklingsarbetet för små företag, en utveckling som är oerhört viktig för att Blekinge ska kunna hävda sig mot omvärlden.

Till smakupplevelseblekinge.se

”Smak Upplevelse Blekinge” är en sammanhållande förening som ska knyta ihop lokala företagare inom mat- och upplevelsebranschen och få dem att växa och jobba tillsammans.

Catharina Loosme
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.