1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Landstinget Blekinge slipper avgift

Landstinget Blekinge slipper betala någon upphandlingsskadeavgift efter en långdragen upphandling gällande hörapparater.
Nyheter • Publicerad 11 april 2013

I juni 2006 fattade Landstinget Blekinge, Landstinget Kronoberg och Landstinget Halland – nuvarande Region Halland – avtal avseende leverenser av hörapparater.

Den gemensamma upphandlingen blev föremål för ett stort antal överprövningsprocesser och processen tog över två och ett halvt år.

Konkurrensverket har velat döma ut upphandlingsskadeavgift för de avtal som tecknades medan processerna pågick, utan föregående annonsering.

Förvaltningsrätten anser däremot att det saknas förutsättningar att tillämpa lagen om upphandlingsskadeavgift, då upphandlingen startade innan lagen trädde i kraft. Därför avslår de nu Konkurrensverkets ansökan om upphandlingsskadeavgift i en dom.

Catharina Loosme
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.