1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Kronofogdens kontor i Karlshamn slår igen den 1 juni. Det är ett av totalt 17 kontor som läggs ned i landet. Däremot klarar sig kontoret Karlskrona, som har 17 anställda.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2007

- Det är glädjande att Karlskrona blir ett arbetsställe, trots att det bara finns ett team där. Annars hade det blivit en stor vit fläck på kartan där, säger Lennart Bjerkner, chef för södra indrivningsavdelningen.

Kristianstad tar över Karlskronakontoret

kommer att höra till Kronofogden i Kalmar. I Karlshamn kommer däremot kontoret att stänga och Kristianstad tar över ansvaret för den delen av länet. De knappt sju anställda i Karlshamn får pendla dit eller till Karlskrona om de bor närmare det kontoret.

Stor sårbarhet - Vi har gjort en översyn av alla kontoren i riket. Strukturen har inte ändrats på 40 år och vi har

fått minskad bärkraft. Det är viktigt att folk får en bättre och säkrare arbetsmiljö. Sårbarheten är jättestor, säger Lennart Bjerkner.

I södra Sverige stänger totalt åtta kontor och lika många blir kvar. Hos Kronofogden i Kristianstad, som har 30 anställda,

finns det redan i dag ett kundcenter för södra Sverige. Det kan även ta samtal från andra delar av landet tillsammans med övriga två kundcenter.

Få spontana besök - De flesta är i kontakt med vårt kundcenter. Ytterst få gör spontana besök på våra kontor. Vi uppsöker framför allt medborgarna. Servicebiten är mestadels på telefon, säger Lennart Bjerkner

Pendla eller flytta De anställda på kontoren som berörs kommer att erbjudas arbete på orter inom pendlingsavstånd. De kommer även att erbjudas pendlingsbidrag eller flyttbidrag.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.