1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Krokåsfiskare drunknade

Lars-Olle Ottosson, 58-årig laxfiskare från Krokås, hittades natten till onsdagen död i vattnet söder om Tärnö.
Sex båtar och en räddningshelikopter deltog i sökandet efter den omkomne, som av allt att döma föll i vattnet när han just börjat sätta garn på tisdagskvällen.
Nyheter • Publicerad 3 juni 2004

Det flaggades på halv stång i Hörvik och Krokås på onsdagen. Detta sedan laxfiskaren Lars-

Olle Ottosson, 58-årig Krokåsbo, drunknat under fiske föregående natt.

Han fiskade ensam med sin cirka tio meter långa garnfiskebåt Västbris och hade på tisdagskvällen lämnat hemmahamnen i Krokås för att sätta drivgarn mellan Tärnö och Hanö.

Larmade sjöräddningen

Vid 23-tiden uppmärksammade några andra fiskare i området att något inte stod rätt till och larmade sjöräddningscentralen i Göteborg.

Sjöräddningssällskapets båt Edna Bengtsson från Hörviksstationen var först framme vid olycksplatsen och fann då att fiskebåten var tom, men med motorn i gång. Flera andra fiskebåtar deltog i eftersökningen av den försvunne fiskaren, liksom en lotsbåt från Karlshamn och en helikopter från Kallinge.

Ytterligare två räddningsbåtar, N.A. Båth och Elsa Johansson anlände strax före midnatt för att delta i spaningarna. Sökområdet var tämligen begränsat och vädret i området var bra. Det blåste en ostlig vind på fem meter i sekunden.

Tio grader i vattnet

Strax före klockan två på onsdagsmorgonen siktade helikoptern den saknade fiskaren som snabbt plockades upp av en av räddningsbåtarna. Vattentemperaturen var strax över tio grader och enligt sjöräddningen saknade mannen flytväst.

Mannen visade inga livstecken då han återfanns.

Tecken ombord på fiskebåten tyder på att mannen sannolikt föll överbord redan vid 20-tiden på tisdagskvällen i samband med att han just börjat att sätta ut sina garn, så kallade laxlänkar.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.