1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Krogägaren förvånad:”Jag fattar ingenting”

Det gick på 20 sekunder.
När krogägaren Mårten Johansson hade sprungit ut på uteserveringen efter att ha hört smällen hade en misstänkt gärningsman med vänner redan försvunnit.
– Attacken skedde utan några som helst varningssignaler.
Nyheter • Publicerad 17 juli 2013

Nattklubben Playbar hade upp emot 20 gäster under kvällen. Mer än normalt för en vanlig måndag.

Några killar i 20-årsåldern hade tillbringat kvällen tillsammans med två män som var äldre på nattklubben. Tillsammans satt de på uteserveringen i timmar, pratade och bjöd varandra på drinkar.

– Vi hade haft en superbra kväll, berättar nattklubbsägaren Mårten Johansson.

Men plötsligt gick något fel. Mårten Johansson, som hade varit i färd med att samla ihop glas från kvällen, hörde ljudet av krossat glas från ute- serveringen.

– Det gick så snabbt! Ena sekunden står jag inne och diskar, och 20 sekunder senare springer jag ut och ser hur mannen ligger på uteserveringen och blöder. De andra killarna hade redan hunnit springa i väg, jag såg inte ens när de försvann, säger Mårten Johansson.

Han är förvirrad av det snabba händelseförloppet.

– Jag fattar ingenting. Jag har haft nattklubben i tolv år. Det fanns inga varningssignaler på att detta skulle ske. De måste ha varit en galen människa som vänder om så snabbt.

Två män i 20-årsåldern har anhållits misstänkta för mordförsöket. Polisen grep två personer, 21 och 26 år gamla vid 06-tiden i går morse. De greps i en bostad i centrala Karlskrona. Männen är misstänkta på sannolika skäl för försök till mord och har anhållits. Männen är inte kända hos polisen sedan tidigare

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.