1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kritik mot bidrag till idrottsförbund

Blekinge idrottsförbund får 500 000 kronor av landstinget för att jobba för förbättrad hälsa bland barn och unga. Men beslutet kritiseras av de borgerliga partierna.
Nyheter • Publicerad 22 september 2014
OBS: Bilden är ett montage.
OBS: Bilden är ett montage.Foto: 

Ärendet var uppe för andra gången på landstingsstyrelsen i går. Och kritiken gäller det faktum att det är landstingsstyrelsens ordförande Kalle Sandström (S) som tagit initiativet till att ge idrottsförbundet ett anslag på en halv miljon kronor.

– Det är inte rätt ordning, det borde finnas en ansökan från förbundet, menar Nils Ingmar Thorell (FP).

Han fick stöd av övriga allianspartier som begärde votering. Den slutade med rösterna åtta mot sju för att ge Blekinge idrottsförbund pengarna.

Nils Ingmar Thorell motiverar sin kritik med att det kan finnas andra aktörer som är bättre skickade än idrottsförbundet att jobba med de här frågorna.

Kalle Sandström tycker att idrottsrörelsen ändå når en majoritet av barn och unga och därför är en viktig del i folkhälsoarbetet.

– Initiativet kommer från oss i politiken, så är det. Vi kommer noga att följa hur de använder pengarna.

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.