1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kontanterna är tillbaka i Blekinge

I vintras gick en av Sveriges största värdetransportbolag, Panaxia, i konkurs och uttagsautomater över hela landet tömdes på ett par veckor.
Först nu är Kontantens automater i Blekinge fyllda igen.
Nyheter • Publicerad 20 mars 2013
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Avbrottet visade att det fortfarande finns en stark efterfrågan av kontanter, trots bankernas omfattande initiativ för ett kontantlöst samhälle. Det skriver företaget Kontanten i ett pressmeddelande.

– Vi blev nedringda när pengarna tog slut i våra automater. Handlare och köpmannaföreningar såg snabbt hur omsättningen föll och privatpersoner insåg att det blev allt svårare att få tag i kontanter när våra automater tömdes, säger Gunnar Jacobson, VD för Kontanten.

I Blekinge finns Kontantens automater i exempelvis Sölvesborg, Mjällby, Karlshamn, Kallinge, Rödeby och i Karlskrona.

Enligt pressmeddelandet sker ett av tre butiksköp i dag kontant.

– Vi ser ingen nedgång i antalet uttag i våra automater, tvärtom. När storbankerna nu tar bort sina automater vänder sig kunderna till oss i stället. Svenska folket vill fortfarande använda kontakter när de handlar, främst för mindre inköp, säger Gunnar Jacobson.

Catharina Loosme
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.