1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kevin, 10, chockades svårt när skolskjutsen krockade

Skolskjutsen med Kevin Björkman, 10, som passagerare krockade på väg till hemmet. Föraren på Kallinge Taxi informerade aldrig föräldrarna om olyckan. - Jag sätter aldrig min grabb i deras bil igen, säger pappan Mathias Björkman.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2007
Fick själv berätta om krocken. Kevin Björkman åkte tillsammans med pappa Mathias till akuten efter taxikrocken. Någon information från taxibolaget har familjen fortfarande inte fått. Foto:Staffan Lindbom
Fick själv berätta om krocken. Kevin Björkman åkte tillsammans med pappa Mathias till akuten efter taxikrocken. Någon information från taxibolaget har familjen fortfarande inte fått. Foto:Staffan LindbomFoto: 

Tioårige Kevin Björkman går i skolan i Fågelmara men bor varannan vecka hos sin pappa på Trossö. Vid 16.20-tiden i onsdags var skolskjutsen med pojken som ensam passagerare på väg in till centrala Karlskrona. Vid en korsning på Österleden tvärnitade plötsligt bilen framför skoltaxin. Taxiföraren hann inte bromsa utan körde in i fordonet. Samtidigt fick taxin en knuff av bilen bakom.

- Det var riktigt läskigt, berättar Kevin Björkman.

Åkte till akuten En annan av bolagets taxibilar kallades till olycksplatsen för att på säkert sätt köra tioåringen den sista biten hem till pappans bostad.

Där släpptes pojken av.

Föraren körde vidare - utan att tala med pappan.

- När Kevin kom innanför dörren berättade han att han hade varit med om en krock. Han klagade på illamående och ryggont så jag tog honom till akuten. Jag såg att grabben var chockad. Själv hade jag ingen aning om vad som hade skett, säger Mathias Björkman.

Han är i dag mycket upprörd över att det från företagets sida inte togs någon direktkontakt med familjen.

"Ingen har ringt" Sent i går kväll hade taxibolagets förare, enligt Mathias Björkman, fortfarande inte hört av sig:

- Ingen har ringt. Jag har telefonen påslagen hela tiden. Och hos dem är det bara telefonsvarare.

Han vägrar fortsättningsvis att låta sonen åka till och från skolan med Kallinge Taxi.

- Jag hoppas att kommunen kan hjälpa mig med en annan lösning, annars tvingas jag köra till och från Fågelmara. Det har hänt så mycket med det här bolaget att de över huvud taget inte borde få köra barn i sina bilar.

Försökte ta kontakt Enligt Kallinge Taxis vd Ove Amilon försökte föraren av den skoltaxi som krockade omgående ta kontakt med pappan.

- Föraren knackade till och med på hemma hos dem. Men det var ingen som öppnade. Vi har också ringt flera gånger utan att få svar. Att informera föräldrar och skolpersonal är en helt normal rutin från företagets sida, förklarar han.

Martin Hult
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.