1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kd öppnar för fortsatt s-samarbete

Med fyra nygamla namn i ledningen hoppas kristdemokraterna i Karlshamn att locka väljare. Men Carl-Gunnar Madestam tror inte på en borgerlig valseger i kommunen och öppnar därför för fortsatt samarbete med socialdemokraterna.
Nyheter • Publicerad 5 september 2006

Laila Johansson och Britt Jämstorp som toppar kd:s lista, hävdar till och med att partiet lyckats bättre under sin tid i koalition med socialdemokraterna.

- Jag har ju tjabbat ganska mycket och vi fick igenom samma avgifter hos dagmammorna som i förskolorna för 4-5-åringarna, säger Britt Jämstorp.

Men Madestam medger att det är knepigt att bedriva en valrörelse där de fyra borgerliga partierna är i allians och i tydlig opposition på riksplanet medan två av dem lokalt samarbetar med socialdemokraterna.

Klassiska kd-frågor som vårdnadsbidrag, etik i skolan och en värdig omsorg om äldre finns förstås med i deras lokala manifest.

Är ni nöjda med äldreomsorgen i Karlshamn med tanke på köerna till äldreboende och vårdskandalerna?

- Det kunde ha varit bättre och är förstås inte acceptabelt. Vi har haft ett tryck i hela landet efter särskilt boende. Det är bara att medge att vi ligger två till tre år efter, säger Carl-Gunnar Madestam.

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.