1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Karlskrona laddar för Cirkus Massimo

När cirkusen kommer till torget får lyktstolparna flytta på sig. För torget är inte stort nog för båda.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2002

Personal från Affärsverkens underhållsverkstad var igår ute och monterade ned två ståtliga gatulyktor på Stortorget. Cirkuspremiär är det den 6 februari men förberedelserna startade i går.

Cirkus Massimo kommer nämligen att behöva hela torgutrymmet för tält och vagnar. Ola Ryke och Alf Svensson, underhållsarbetare på Affärsverken, jobbade i regn och snålblåst med att skruva loss en av stolparna.

Kullersten plockades bort för att komma den halvmeter ner i jorden där stolparna är fastskruvade.

Utrustade med skiftnyckel modell större, rostskyddsmedel och en vattenuppsamlare.

- Vi tar bort stolpar ganska ofta men sällan i det här syftet. Det är ju första gången cirkusen ska vara på torget, sade Ola Ryke.

Någon fara för allmänheten var det inte. När stolpens fästanordningar skruvats bort var en skylift beredd på att lyfta av den.

- Stolpen väger ungefär 300 kilo, så det är bäst att ha en skylift till hjälp. Sen är det bäst att vi fyller igen hålen så inte elefanterna ramlar i, sade Alf Svensson.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.