1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Jomshof: Ett fegt och lustigt beslut

Sd-ledaren Richard Jomshof JO-anmäler gymnasiet. Och rasar mot rektorn:
- Hon böjer sig för en liten, skrikande skara.
Nyheter • Publicerad 5 september 2006
Foto:Marcus Palmgren Rektor Maria Perssson vill garantera säkerhet och ordning på gymnasiet och stoppar därför Sverigedemokraternas planerade informationsbesök.
Foto:Marcus Palmgren Rektor Maria Perssson vill garantera säkerhet och ordning på gymnasiet och stoppar därför Sverigedemokraternas planerade informationsbesök.Foto: 

Redan den 22 maj fick Sverigedemokraternas gruppledare Richard Jomshof i Karlskrona klartecken från skolan.

Partiet hälsades välkommet att närvara under informationsdagen.

Men i går nåddes Jomshof av nya besked. Det planerade elevmötet var för hans del inställt. Sd-ledaren svarade genast med att JO-anmäla skolan.

- Jag gör en anmälan för att få saken prövad. Jag är förvånad över att rektorn ger vika för en liten grupp elever. Det är fegt och lustigt. Att vissa partiet får tillträde medan andra stängs ute är ohållbart, säger han.

Har du ingen förståelse för att elever blir provocerade av Sverigedemokraternas politik?

- Jo, det har jag väl. Den nidbild av partiet som generellt skapats i bland annat media formar ju människors uppfattning. Men provokationer kan vara bra. Om folk blir upprörda är det bara sunt.

Richard Jomshof säger sig ha svårt att se att partiets närvaro på skolan skulle utgöra en säkerhetsrisk.

- Vi vill inte vara en del av någon cirkus. Jag vill bara vara på skolan, precis som representanter från övriga partier.

Martin Hult
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.