1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ikea stoppar fler maträtter

Ikea utökar sitt säljstopp för köttbullar, på grund av hästkött, till att även omfatta maträtterna wallenbergare och kålpudding från samma underleverantör. Dessutom stoppas försäljningen av wienerkorv i Frankrike, Spanien, Storbritannien, Irland och Portugal, skriver möbeljätten i ett pressmeddelande.
Nyheter • Publicerad 27 februari 2013
Foto: JOHANNES CLERIS / SCANPIX

"Baserat på några hundra testresultat som vi har fått hittills, finns det några få indikationer på hästkött. I samråd med den svenska leverantören har IKEA koncernen beslutat utöka försäljningsstoppet till att även innefatta andra köttfärsprodukter från leverantören", skriver Ikea i pressmeddelandet.

"Vi ser nu tillsammans med vår leverantör över hur vi kan stärka rutinerna för att undvika liknande situationer i framtiden", tillägger Ann Holster, chef för Ikea Food Sverige, i en kommentar.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.