1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Hon var ensam kvinna bland demonstranterna

De muslimska demonstranterna på torget var alla män. Den enda protesterande kvinnan var en kristen gymnasiestudent.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2007

De muslimska demonstranterna stod uppradade på led i en tyst protest. Alla var män. Bredvid stod den kristna studenten Madeleine Thorell från Törnströmska gymnasiet i Karlskrona.

När den demonstrationsansvarige Junaid Naseem blev uppmärksammad på att gymnasiestudenten sympatiserade med deras budskap blev hon inbjuden att stå i demonstrationsleden.

Måste visa stor respekt - Vi måste visa stor respekt för andra religioner. Med tanke på vad som hänt vid tidigare publiceringar förstår jag inte varför fler tidningar väljer att publicera teckningar på en avbildad Muhammed, säger Madeleine Thorell.

Vad tycker du om att chefredaktören för Nerikes Allehanda dödshotats?

- Det är extremister som står för de hoten. Alla muslimer vill inte se någon död. Denna demonstration är helt fredlig och manar inte till något våld, säger hon.

Studerar i storstäderna Orsaken till att de muslimska studenterna enbart var män förklarar Junaid Naseem med att kvinnliga muslimska studenter väljer att studera i storstäderna:

- Till denna demonstration var alla välkomna, även kvinnor.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.