1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Han rasar mot partivännerna

Kent Lewén (fp) rasar mot de inblandade partivännerna i spionskandalen. Han ser inget som helst försvar för det inträffade. - Vi är oerhört besvikna, säger han.
Nyheter • Publicerad 6 september 2006
Rasar mot partivänner. Kent Lewén (fp) är rasande på de partivänner som är inblandade i spionskandalen. Foto: KRISTIAN PEDERSEN
Rasar mot partivänner. Kent Lewén (fp) är rasande på de partivänner som är inblandade i spionskandalen. Foto: KRISTIAN PEDERSENFoto: 

Ledande folkpartister har tagit sig in i socialdemokraternas innersta forum. Med hjälp av inloggningsuppgifter har de haft möjlighet att följa valplanering och liknande.

I går stod det klart att folkpartiets ledning redan i våras kände till att inloggningsuppgifter till socialdemokraternas nätverk fanns inom partiet.

Uppgifter har använts Partiet medgav också att uppgifter använts i kampanjarbetet inför valet. Flera ledande namn har sagts upp eller tagit time-out. I går avgick dessutom partisekreteraren Johan Jakobsson som en direkt följd av skandalen. Han visste redan i våras att företrädare hade tillgång till uppgifterna, men agerade inte tillräckligt. En polisanmälan om dataintrång har gjorts. Datorer har beslagtagits för undersökning och förundersökningen är i gång.

- Det är för jävligt, det som hänt. Jag är mycket kritisk till de som ligger bakom det här, rasar fp:s distriktsordförande i Blekinge, Kent Lewén.

Han menar att de enskilda partivännernas agerande svärtar ner folkpartiet. Det finns inget försvar för det inträffade.

"Vi är oerhört besvikna" - Vi är oerhört besvikna över det som hänt. Vi ska jobba med öppen information och inget annat, säger Kent Lewén.

- Det är bra att de som är inblandade tar sitt ansvar och går nu. Det finns inget annat att göra.

Att partiet tagit skada råder det ingen tvekan om. Men Kent Lewén tror att väljarna kan skilja på sak och person:

- Jag tror att väljarna är så förståndiga att de ser att det är vår politik som är det viktiga. I och med att de inblandade tagit sitt ansvar kan vi lägga det här åt sidan nu och fokusera på det valrörelsen handlar om, vilken politik väljarna vill ha efter valet.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.