Golfklubben vill bli danspalats

Almö Artikeln publicerades
Maria Fregell, Tobias Landehag, Jonas Fregell och Anders Johansson är gänget bakom nya storsatsningen som ska möta Eringsboda brunn.
Foto:Jonas Gustafsson
Maria Fregell, Tobias Landehag, Jonas Fregell och Anders Johansson är gänget bakom nya storsatsningen som ska möta Eringsboda brunn.

I höst kan du dansa till det populära bandet Voize på Carlskrona golfklubb.

– Vi tänker oss att det ska mäta sig med Eringsboda brunn, säger gänget bakom nya storsatsningen.

Mellan april och oktober härjar golfen fritt på Carlskrona golfklubb, men resten av året står det ganska tomt. Nu har golfklubben som ligger på Almö, tillsammans med ägarna till Skärgårdsköket som driver golfrestaurangen i anslutning till anläggningen, slagit sina huvuden ihop och storsatsar på dansbandskvällar.

– Vi tänker oss att det ska mäta sig med Eringsboda brunn. Kan folk köra fyra mil rakt ut i skogen, kan de ta sig till Almö, säger Anders Johansson som är klubbchef på Carlskrona golfklubb.

Det är inga mindre än det populära dansbandet Voize som ska underhålla gästerna en gång i månaden från den 22 september.

  – Vi vill få mer liv här på vintertid och då gäller det att tänka lite utanför boxen. Vad kan vi erbjuda som inte Karlskrona och Ronneby kan? Dessutom ligger vi mitt emellan, Säger Jonas Fregell som är en av de som driver Skärgårdsköket.

  Han fortsätter:

  – Sedan har ju dansband en väldigt bred målgrupp och det går att nå ut till många.

  Men det är inte bara vintertid som gänget tänker köra dansbandskvällar. Planen är att köra det året om, även på sommartid.

  – Eringsboda brunn stänger ju på sommartid. Men vi flyttar ut dansgolvet utomhus i stället, säger Jonas Fregell.

  Men den som tror att det bara blir dans har fel. Det kommer även att serveras mat och dryck till besökarna.

  – När det närmar sig jul kör vi julbord också. Det har vi inte gjort sedan 1900-talet, säger Anders Johansson och skrattar.

  Dansbandet Voize är ifrån Malmö och bildades 2011. De var 2013 med i Bingolottos dansbandstävling där de kom på en andra plats. De fick samma år även skivkontrakt och släppte sitt första album. 2015 vann de även pris på Guldklaven. De har bland annat gjort låtarna ”Älska att glömma och förlåta” och ”Här står jag”.

  – De som är intresserade av dansband vet precis vilka Voize är, säger Jonas Fregell.

  Den som redan nu börjar kolla bussar och funderar på hur man ska ta sig hem efter en svettig danskväll behöver inte vara orolig. Gänget har även tänkt på transporten.

  – Vi fixar bussar härifrån till ett förmånligt pris, och även taxierbjudanden, säger Jonas Fregell.

  Den som fortfarande är skeptisk och undrar hur en byggnad i anslutning till golfbanan ska kunna få plats med scen och dansgolv kan andas ut.

  – Vi har byggt om entrén och det går in ganska mycket folk om man tänker på brandskydd och sådant. Sedan har vi redan ett färdigt utrymme för scen och restaurangdelen för servering, säger Anders Johansson.