1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fyra års fängelse för barnvåldtäkter

Det uppmärksammade målet med den 57-årige Blekingebo som under flera månader utnyttjat en 14-årig flicka sexuellt, dömdes i dag till fyra års fängelse.
Flickans advokat har tidigare kallat brotten för "de mest groteska jag har sett".
Mannen fälls bland annat för sju fall av våldtäkt mot barn.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2014
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Övergreppen har skett under hösten i mannens lägenhet. Där har han, förutom att ha haft flera samlag med flickan, även förgripit sig på henne på många olika sätt.

Under rättegången så erkände mannen det mesta, men tillbakavisade en del omständigheter. Åklagaren yrkade under rättegångens slutpläderingar på ett sjuårigt fängelsestraff.

Frånsett våldtäkterna så döms 57-åringen för fem fall av sexuellt övergrepp mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering samt barnpornografibrott.

Den 14-åriga flickan har varit fåordig under förhandlingarna. Åklagarens bevisning har istället bestått av bland annat Facbookkonverstaioner, Skypemeddelanden och samtalslistor.

Flickan kommer att få 180 000 kronor i skadestånd.

Christoffer Robertsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.