1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fries medlem mot sin vilja

Regeringens narkotikasamordnare Björn Fries är medlem i SSU.
Det hade han ingen aning om.
-Jag har inte betalt på många herrans år, säger han.
Nyheter • Publicerad 19 april 2005

SSU-distriktet ringer runt till medlemmarna i Blekinge för att fråga om de vill vara kvar eller ej. Dessutom har förbundet centralt skickat brev till samtliga landets 27 000 medlemmar med samma fråga.

I förra veckan upptäckte förre finansministern Kjell-Olof Feldt, 73, till sin stora förvåning att han var medlem i SSU. Även Björn Fries, tidigare socialdemokratiskt kommunalråd i Karlskrona och numera regeringens narkotikasamordnare, har konstaterat att han är medlem mot sin vilja.

-Jag var visserligen medlem i vuxen ålder. För 15-20 år sedan gick jag med i en klubb för lite äldre som jag tror heter Stenhuggarna. Man fick SSU-tidningen och man stöttade ungdomarna.

-Men det var länge sedan jag betalade medlemsavgiften, säkert fem-sex år sedan, säger Björn Fries.

Eftersom han inte längre är engagerad vill han inte längre vara medlem i SSU. Och han ser det som anmärkningsvärt att SSU inte har bättre koll på medlemsregistret.

-Ingen annan förening låter en vara med utan att göra rätt för sig, så det är väldigt bra att SSU nu gör den genomgången och rensar ut, säger Björn Fries.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.