1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Förtroendet för Larsen har ruckats

Nyheter • Publicerad 27 mars 2013
Foto: 

?– Besvärande, säger Sölvesborgs kommunalråd Heléne Björklund (S) om åtalet mot Per-Olov Larsen.

– Det är inte lämpligt att en ordförande åtalas för brott, säger Peter Jeppsson, ordförande för Socialdemokraterna i Sölvesborg.

Per-Olov Larsens partikamrater har gått från en tillbakadragen och försiktig hållning till ett mer uttalat ifrågasättande. Men ingen vill i?dag gå ut och kräva hans avgång från några av det 20-talet förtroendeuppdrag han har.

– Vi börjar med att samla partigruppen och då ska vi diskutera förtroendet för Per-Olov Larsen. I första hand gäller det uppdraget som ordförande för Sölvesborgshem. Beroende på vad partistyrelsen kommer fram till tar vi ställning till de andra uppdragen, säger Peter Jeppsson.

Han är mån om att påtala hur allvarligt han ser på åtalet och även om partistyrelsen inte avsätter ledamöter i polisstyrelsen, tycker han att det är viktigt att det blir en diskussion om lämpligheten i att en ordförande sitter kvar på den posten trots ett brottsåtal.

Heléne Björklund vill inte spekulera i om han bör avgå från sina kommunala förtroendeuppdrag.

– Det är klart att förtroendet för Larsen har skadats. Men han är inte dömd och formellt är det arbetarkommunen i Sölvesborg som fattar beslut om någon ska lämna ­sina uppdrag, säger hon.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.