1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Försvarsminister Leni Björklund ger sig inte.
Marinens säkerhetskompani sjö ska flyttas till Göteborg.
Nyheter • Publicerad 24 november 2005

Det beskedet gav ministern den grupp militärer och värnpliktsrådets representant när de på onsdagen träffade henne på försvarsdepartementet.

Blir besvikna

Försvarsministern konstaterade att de som uppvaktade kommer att bli besvikna den 15 december, när regeringen lägger fram sitt förslag.

-Försvarsministern lyssnade på vad vi hade att säga, men hon brydde sig inte om det, säger säkerhetsbataljonens chef Max Johansson. Han deltog i uppvaktningen både som privatperson och anställd.

Fyra års uppbyggnad

-Vi informerade om att det tar minst fyra år att bygga upp en säkerhetsbataljonen. Så lång tid tog det med uppbyggnaden i Karlskrona efter flytten från Berga, säger han. Till Karlskrona följde fem anställda med. Till Göteborg flyttar en, kanske två.

-Än har vi inte gett upp hoppet. Budgetproppen ska tas. I dem ska försvarsutskottet lägga fram sitt förslag och Christer Skoog (s), hjälper till.

Dessutom lär både vänsterpartiet och miljöpartiet inte gilla ett förslag, som blir så dyrt.

Folkpartiets Heli Berg säger att den borgerliga oppositionen inte förstår regeringens beslut. De har försökt agera för att häva den planerade flytten som blir den tredje på tio år.

-Regeringen har bestämt sig för att utbildningen ska flyttas igen. De enda som kan ändra inriktningen nu är samarbetspartierna vänstern och miljöpartiet, säger Heli Berg.

Lars-Göran Enarsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.