1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Flytten görs för att minska utgifterna

Försvarets materielverk blir ny arbetsgivare åt ett drygt hundratal marinanställda. Beslutet beror på att regeringen vill minska försvarsutgifterna.
Nyheter • Publicerad 9 juli 2013

Ett drygt hundratal tjänster från marinen förs vid årsskiftet över till Försvarets materielverk. 73 tjänster från beställarorganisationen vid teknikkompaniet byter därmed arbetsgivare.

– Det är för att renodla Försvarsmaktens och Försvarets materielverks roller, säger Toni Eriksson, kommunikationsdirektör på Försvarets materielverk.

Försvarsmakten och Försvarets materielverk har utrett myndigheternas framtida kompetensbehov. Myndigheterna har kommit fram till att samtliga civilt anställda i teknikkompaniet ska föras över till Försvarets materielverk.

– Man har inte tittat på om någon är civilt anställd eller officer. Man börjar i andra ändan. Man tittar på framtiden. Hur kommer en beställning från Försvarsmakten till FMV se ut? säger Toni Eriksson.

– Gränsdragningen har helt berott på vilken uppgift de anställda har haft, säger Toni Eriksson.

I dagsläget beställer Försvarsmakten sin utrustning från Försvarets materielverk, men har själv hand om hanteringen av den. Sedan försvarsstrukturutredningen publicerades 2011 har regeringen inlett ett arbete för att minska Försvarsmaktens utgifter. En av åtgärderna är att föra över stora delar av försvarets logistik till För-svarets materielverk.

Max Sohl Stjernberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.