1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Flextronics i ny storaffär.
Bolaget tar över var fjärde Teliaanställd.
Nyheter • Publicerad 30 oktober 2001

KARLSKRONA

På måndagen blev det klart att den amerikanska kontraktstillverkaren Flextronics tar över sex Teliabolag, med sammanlagt 5 400 anställda.

Telias planerade försäljning av Neterna, Telia Service, Telia Systems, Evega, Relacom och Wireless Network Management, som tillsammans ingår i Orbiantgruppen, har varit kända länge.

En miljardaffär

Nu har Telia och köparen Flextronics kommit överens om att 91 procent av gruppen blir Flextronics för drygt en miljard kronor. Ytterligare köpeskilling kan bli aktuell, beroende på hur det går för bolagen under de närmaste två åren, och kan maximalt uppgå till 2,4 miljarder kronor.

De aktuella bolagen sysslar med design, installation, drift, underhåll och övervakning av nät och annan utrustning för tele- och datakommunikation och omsatte under förra året cirka 5,7 miljarder kronor.

Telia blir kund

Telia har förbundit sig att fortsätta köpa tjänster av gruppen. Flextronics säger sig dock ha planer på att låta verksamheten växa genom att erbjuda tjänsterna till fler teleoperatörer och företagskunder.

- Affären gör om spelreglerna i branschen. För första gången blir det möjligt att köpa riktigt avancerade och heltäckande tjänster på detta område från en självständig aktör. Vi ser mycket positivt på framtidsutsikterna för Orbiantgruppen, säger Ronny Nilsson, chef för Flextronics verksamhet i västra Europa.

Affären kräver konkurrensmyndigheternas godkännande.

Lars-Göran Enarsson

Lars-Göran Enarsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.