1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Flera nya trafikolyckor

Strax efter klockan 16 larmades SOS om ännu en trafikolycka i västra Blekinge.
Vid klockan 16:30 kom ytterligare ett larm om en trafikolycka och efter det har det kommit ännu ett.
Nyheter • Publicerad 14 mars 2013
Infartsleden i Karlskrona vid 17-tiden.
Infartsleden i Karlskrona vid 17-tiden.Foto: Thomas Persson

Enligt det första larmet är två personbilar, med en person i varje bil, inblandade. Det ryker från den ena bilen och krockkuddarna har utlösts.

Olyckan ska ha inträffat på Lörbyvägen i Mjällby, vid stärkelsefabriken.

Ett körfält är helt blockerat, medan Trafikverket beskriver det andra som påverkat. De båda inblandade har förts med ambulans till sjukhus.

Olyckan vid klockan 16:30 ska ha inträffat vid Förkärla, mellan Ronneby och Karlskrona. Åtta bilar är inblandade, hur många personer det rör sig om är ännu oklart.

Enligt larmet till SOS ska minst två bilar vara omöjliga att köra vidare med.

Det uppges vara halka på olycksplatsen.

En läsare som vid klockan 17 befann sig, på väg från Ronneby till Karlskrona, på en stillastående buss vid olyckan i Förkärla rapporterar att trafiken enbart står stilla i riktning mot Karlskrona.

SMHI:s väderprognos för Blekinge i dag och i morgon lyder:

"Både i dag och i morgon blir det en del snöbyar, de kraftigaste väntas i dag över Blekinge. Dagtid noll eller någon minusgrad, i natt 5-10 minusgrader. Ostlig eller nordostlig vind."

Läsare rapporterar om kraftigt snöfall och moddiga vägar i Karlskrona kommun.

Trafikverket rapporterade dessutom klockan 16:23 om ett fordonshaveri på väg 28, vid Torskors i Karlskrona kommun. Två bilar ska då ha stått stilla i rondellen. Ett körfält ska ha varit blockerat, men även det andra påverkades.

En tredje trafikolycka har inträffat på Verköleden vid Max i Karlskrona, klockan 16:50. Olyckan orsakar stopp på hela infartsleden i riktning från Trossö mot Lyckeby.

Polisen i Karlskrona har via Facebook gått ut med en varning om blixthalka och kaos i trafiken i Karlskrona. Alla trafikanter uppmanas att ta det försiktigt och släppa fram räddningsfordon och bärgningsbilar.

Strax efter klockan sex i kväll inträffade ytterliga en trafikolycka. Det rörde sig om en personbil som körde in i mitträcket på E 22 mellan trafikplatsen Karlshamn väst och Karlshamn norra avfart. Ingen person skadades vid olyckan, men föraren chockades.

Vid åttatiden i kväll fick polisen larm om en ny trafikolycka. Denna gång var det en singelolycka på väg 28 vid Bubbetorp Gård. Ingen av de två personerna i bilen skadades allvarligt.

Catharina Loosme
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.