1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Färjetrafiken är återinvigd

MALMÖ
Vattenvägen från Malmö till Köpenhamn är återinvigd.
I går kunde aktieägare från bland annat Blekinge se sin satsning gå i hamn...
Nyheter • Publicerad 2 juni 2004

Exakt klockan 09.00 i går morse kastade den 32 år gamla Adler Clipper loss från Skeppsbron i Malmö. Drygt en timme senare la färjan till vid Nyhamn i Köpenhamn.

Därmed är färjetrafiken mellan städerna återupptagen igen.

Bakom projektet står, som BLT tidigare berättat, bland annat investmentbolaget Startpoint. Ett bolag som några av länets näringslivstoppar står bakom, bland annat Mörrumsfödde Mats Lindgren som dessutom är styrelseordförande i Rederiet i Öresund AB som driver färjetrafiken. I Startpoint finns även förre bankdirektören Lars Fajerson från Karlshamn, Per-Anders Johansson, Karlshamn, Torsten Nilsson, Mörrum och Lars-Olof Strand från Sölvesborg.

Projektet har haft en aning otur. För någon månad sedan utbröt nämligen en brand på färjan Turasund när hon låg på varv.

- Vi seglar med ersättningsbåten Adler Clipper i väntan på vår ordinarie färja Turasund som vi hoppas få under juli, säger Morten Larsen, vd på Rederiet i Öresund AB.

Men i går tycktes detta inte beröra någon. Aktieägare, företagsledning och besättning var mycket glada över att trafiken nu äntligen är igång.

- Vi ser verkligen fram emot att kunna få erbjuda svenskar och danskar en titt in i varandras kultur. Det kommer att bli mycket aktiviteter ombord och vi kommer med överraskningar under sensommar och höst, säger Morten Larsen.

Lars-Göran Enarsson

lars-goran.enarsson@blt.se

0455-772 02

Lars-Göran Enarsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.