1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fackligt stöd för handläggaren

Handläggaren som mottog faxet har fått andra arbetsuppgifter. Men har fortsatt stöd och förtroende från arbetsgivaren och facket.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2014

Den handläggaren på socialtjänsten som slutligen mottog polisens PM har fått andra arbetsuppgifter, tills att utredningen av förvaltningens rutiner är färdig.

– Det är en åtgärd som arbetsgivaren har vidtagit. Men hon är inte bortplockad för att en enskild handläggare skulle ha gjort fel, säger Thomas Johansson, ställföreträdande kommunikationschef vid Karlskrona kommun.

Det var under kommunens presskonferens på torsdagen som Annette Gladher, tf socialchef, sa att handläggaren inte skulle få fortsätta hantera inkommande oros– anmälningar och att hanteringen varit bristfällig. Hon har senare betonat att misstaget inte beror på en enskild medarbetare.

På fackförbundet Vision, där handläggaren är medlem, ser man positivt på att arbetsgivaren valt att inte peka ut den enskilde handläggaren som ansvarig för bristerna.

– Det Vision hoppas och tror är att man har tagit tillbaka det som sades på presskonferensen på torsdagen. Förhoppningsvis var det så att alla befann sig i en krissituation och att det blev fel av den anledningen, säger Nina Odermalm Schei, på Vision.

Hon uppger att facket inte har fått någon information om att handläggaren skulle ha fått andra arbetsuppgifter än tidigare.

– De uppgifter som jag har fått är att vår medlem inte är fråntagen sina ordinarie arbetsuppgifter och inte heller tagen ur tjänst.

Max Sohl Stjernberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.