1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

ENKÄT: Elitsatsar ni på barn under 13 år?

Elitsatsar ni på barn under 13 år?
Varför/Varför inte?
Nyheter • Publicerad 9 april 2013
Thomas Nilsson, fotbollsansvarig FK Karlskrona: Nej, vi gör ingen elitsatsning, eller toppning som det populärt kallas, i de åldrarna. Det är först från 13 och uppåt som vi börjar spetsa till grupperna. Det är viktigt att barnen får testa på så mycket som möjligt och får vara med och träna och spela på planen. Därför har vi så många grupper som vi har möjlighet till, i dagsläget 45 stycken. Det finns ju inget som säger att den som är bra redan i tidig ålder kommer att vara bäst senare.
Thomas Nilsson, fotbollsansvarig FK Karlskrona: Nej, vi gör ingen elitsatsning, eller toppning som det populärt kallas, i de åldrarna. Det är först från 13 och uppåt som vi börjar spetsa till grupperna. Det är viktigt att barnen får testa på så mycket som möjligt och får vara med och träna och spela på planen. Därför har vi så många grupper som vi har möjlighet till, i dagsläget 45 stycken. Det finns ju inget som säger att den som är bra redan i tidig ålder kommer att vara bäst senare.Foto: 
Mats Johansson, klubbchef KHK: Det är viktigt med definitioner. Ja, vi satsar på barn under 13 år, genom att vi erbjuder mycket träning, men vi har inga elitgrupper i den åldern. Det finns inga forskningsresultat som visar att det ger en fördel att satsa i ung ålder. Det vi gör är att skapa goda traditioner med träning för barn och unga.
Mats Johansson, klubbchef KHK: Det är viktigt med definitioner. Ja, vi satsar på barn under 13 år, genom att vi erbjuder mycket träning, men vi har inga elitgrupper i den åldern. Det finns inga forskningsresultat som visar att det ger en fördel att satsa i ung ålder. Det vi gör är att skapa goda traditioner med träning för barn och unga.Foto: 
Karl- Gösta Svensson, ordförande Hästö IF: Det gör vi inte. Vi satsar för att komma upp i elitserier, men gör inga tuffa satsningar på barn för att lotsa dem vidare in i elitlagen. De ungdomar som visar talang lotsas självklart in i elitlagen om de vill, men inte i så unga åldrar. Barn i den åldern ska först och främst tycka att handboll ska vara roligt.
Karl- Gösta Svensson, ordförande Hästö IF: Det gör vi inte. Vi satsar för att komma upp i elitserier, men gör inga tuffa satsningar på barn för att lotsa dem vidare in i elitlagen. De ungdomar som visar talang lotsas självklart in i elitlagen om de vill, men inte i så unga åldrar. Barn i den åldern ska först och främst tycka att handboll ska vara roligt.Foto: 
Sophie Alriksson, klubbchef Karlskrona tennisklubb: Det vi har är att alla som är intresserade av att spela tennis får göra det en gång i veckan. De som är intresserade stöttar vi och erbjuder mer träning. Vi har ingen satsning i så unga år, utan det handlar om hur barnen själva känner och vill. Vi är måna om att ungdomarna själva vill satsa. Ofta tycker vi att det är föräldrarna som vill mer än barnet, och så ska det ju inte vara. Det ska vara roligt att spela tennis, och det vill vi bevara.
Sophie Alriksson, klubbchef Karlskrona tennisklubb: Det vi har är att alla som är intresserade av att spela tennis får göra det en gång i veckan. De som är intresserade stöttar vi och erbjuder mer träning. Vi har ingen satsning i så unga år, utan det handlar om hur barnen själva känner och vill. Vi är måna om att ungdomarna själva vill satsa. Ofta tycker vi att det är föräldrarna som vill mer än barnet, och så ska det ju inte vara. Det ska vara roligt att spela tennis, och det vill vi bevara.Foto: 
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.