1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Eniga politiker nekade bidraget enligt lagen

En enig skara politiker i miljö- och byggnadsnämnden följde bara lagen. - Jag önskar att jag kunde tagit ett beslut med hjärtat, säger ordförande Carl-Göran Svensson (m).
Nyheter • Publicerad 11 januari 2007

Lagen om bostadsanpassningsbidrag säger att en funktionshindrad som söker en lägenhet måste välja en som är handikappanpassad. Karlskrona kommun har en kölista med fem till sex personer som väntar på en anpassad lägenhet.

Oklart hur många Men hur många handikapplägenheter som finns i Karlskrona kunde varken företrädare för kommunen eller det kommunala bostadsbolaget Karlskronahem svara på i går.

Det var en enig samling politiker i miljö- och byggnadsnämndens arbetsutskott som beslöt att neka Elinor Salleke bostadsanpassningsbidrag.

- Jag lider varje gång jag ska fatta ett sådant här beslut eftersom jag tycker synd om människor. Men vi måste följa lagen. Annars får vi Boverket på oss. Det är en moment 22-situation, säger Carl-Göran Svensson (m), ordförande i nämnden.

Tre alternativ Om länsrätten väljer att gå på kommunens linje finns det bara tre alternativ för Elinor Salleke: Få hjälp av hemtjänst att duscha, få hjälp av mamma att duscha eller flytta från lägenheten hon trivs i.

- Tyvärr finns det inga andra vägar att gå. Vi kanske måste fundera över hur det här

med bostadsanpassningsbidrag fungerar och låta några tjänstemän titta på detta. Jag kan hålla med om att det finns ett problem, säger Carl-Göran Svensson.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.