1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Enade krafter röjde på vägarna

Ett 60-tal plogbilar och ett stort antal röjningsarbetare från vägverket arbetade dygnet runt för att hålla länets vägar öppna.
På väg 116 mellan Bromölla och Näsum skadades en man från Skanska då ett träd brast i samband med röjningsarbetet.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2002

På lördagsförmiddagen spärrades väg 116 av på grund av nedfallna träd. Under flera timmar förde röjningspersonal från Skanska en ojämn kamp mot blötsnön.

- Vi fick besked om att ett träd fallit över vägen norr om Bromölla, berättade Kjell Isberg. Men det visade sig att det låg träd hela vägen upp till Näsum.

Under röjningsarbetet skadades hans kollega i axeln, medan denne höll på att såga ner ett träd som plötsligt knäcktes. Stammen träffade axeln med ett hårt slag och mannen fördes till Kristianstads lasarett.

- Tyvärr kan man inte garantera sig mot olyckor, även om vi försöker turas om att röja och såga så att vi inte tröttar ut oss. Här hade vi ändå ganska gynnsamma förutsättningar. Vi röjde i dagsljus och vid en väg, men för dem som röjer längs elledningar kan förhållandena vara mycket svåra, säger Kjell Isberg.

I Blekinge kraftsamlade vägverket för att hålla vägar öppna.

- Vi började vid tiotiden och har i stort sett varit igång med full styrka sedan dess. Vi har 35 maskiner och tre röjarlag, sa Ola Olsson som är platschef för driftområde Karlshamn.

I östra Blekinge, dit snöovädret nådde vid middagstid på lördagen, kämpade 25 plogbilar och ett femtontal röjningsarbetare.

- Dels har vi snön, dels alla träd som ligger över vägarna, sa Peter Johansson, platschef i östra Blekinge.

På söndagen fanns fortfarande vägar som inte var farbara.

- Just nu har jag inte riktigt koll på hur det ser ut eftersom mobilnätet inte fungerar. Det känns lite olustigt.

Anna Lundholm
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.