1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

En tyst minut, en stunds eftertanke

Under en minut stannade busstrafiken i Karlskrona i går.
Chauffören Jan Algö var en av de som stannade upp.
- Minuten förstärker betydelsen av det fruktansvärda, säger Jan Algö.
Nyheter • Publicerad 14 september 2001

När buss 12 kom till slutstationen i Jämjö stängde Jan Algö av motorn. I bussens mikrofon berättade han för passagerarna om den tysta minut som landets fackförbund och svenskt näringsliv uppmanade till i går med anledning av terrorattackerna mot USA.

Åter i fokus

Sen gick han, som alla andra chaufförer på Swebus, ut och ställde sig på vägen.

Och tänkte.

- De senaste dagarna har vi matats med information och kanske blivit blasé. Den tysta minuten gjorde att den fruktansvärda händelsen åter stod i fokus, säger Jan Algö.

Tyst klockan tolv

Runt om i hela Sverige tystnade människor i går klockan tolv på dagen och en minut framåt.

Klockan tolv i dag tystnar större delen av Europa under en tre minuter lång minnessstund som EU:s stats- och regeringschefer enats om. Alla tåg i Sverige kommer att stå stilla i tre minuter och både radio och tv kommer att bevaka stunden med tysta bilder och en stunds etertystnad.

Visa avsky

Karlskrona kommun har skickat sina kondoleanser i ett brev till borgmästaren i staden Richardson i Texas som Karlskrona har ett samarbete med.

"Detta fruktansvärda dåd måste bli starten på ett djupt samarbete mellan människor och nationer för att bibehålla fred i världen och gemensamt visa vår avsky mot terrorism", skriver kommunalrådet Mats Johansson (s) och kommunchefen Lisbeth Sager i brevet.

Andrea Jilder
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.