1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Dessin kan hoppa av efter (v)alfiaskot

Vänsterns ras orsakade heta känslor på partiets valvaka. Partiets Paul Melén gick till hårt angrepp på den lokala ledningen. Och gruppledare Günter Dessin funderar på att avgå.
Nyheter • Publicerad 18 september 2006
Foto: staffan lindbom Besviken. Vänsterpartiets Paul Melén, här tillsammans med sambon Olga Eremicheva, skyller valnederlaget på partiledningen. Både lokalt och nationellt.
Foto: staffan lindbom Besviken. Vänsterpartiets Paul Melén, här tillsammans med sambon Olga Eremicheva, skyller valnederlaget på partiledningen. Både lokalt och nationellt.Foto: 

Melén, som i går kväll närvarade vid partiets valvaka på restaurang Eken, hade svårt att dölja sin besvikelse över vänsterns valresultat. Partiet backade med två mandat i Karlskrona.

En stor del av skulden la han på partiledaren Lars Ohly, som Melén menar gör skillnad på män och kvinnor.

- Nu ska jag ägna all min tid åt att få vänstern att åter bli ett socialistiskt arbetareparti. Både centralt och lokalt har partiets företrädare uppträtt som ett gäng kastrerade hankatter.

Gruppledare Günter Dessin var också han bedrövad och utesluter nu inte att han lämnar sitt uppdrag i vänsterpartiet.

- I första hand är det en fråga för medlemmarna. Men jag ska fundera och tänker inte stå i vägen för föryngring. Eftersom vi tappar två mandat måste jag ju ta på mig en stor del av ansvaret. Det kan bli så att jag nu väljer att gå självmant. Men Paul Meléns kritik tänker jag inte kommentera.

Hur ser du på Sverigedemokraternas framgång?

- Det är skrämmande. Tyvärr blir jag inte förvånad om alliansen gör upp med dem.

Martin Hult
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.