1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
- Näringslivsfrågorna tas inte på allvar.
Willy Persson (c) riktar nu kritik mot både kommunalrådet JanAnders Palmqvist och Ronny Pettersson (v), ordförande i fastighetsbolaget Abri där Persson själv är ledamot.
- Vår nye näringslivschef Ronny Johannesson kommer med många bra förslag som ledningen inte tar till sig, säger Willy Persson.
Nyheter • Publicerad 11 september 2002

Willy Persson i kommunens industrifastighetsbolag Abri ,riktar nu skarp kritik mot den politiska ledningen i stadshuset. Näringslivsfrågorna tas inte på allvar och företagarnas behov nonchaleras, menar han.

- Ett exempel är det starka önskemål som centrumhandlarna har om parkering på torget. Men socialdemokraterna och vänstern säger bara nej utan att komma med några alternativa lösningar, säger Persson.

Bland andra förslag som Persson hävdar har nonchalerats finns det om en bättre campingplats, och kommunens näringslivschef Ronny Johannessons önskan att få anställa en person som kan göra "hembesök" hos företagen. Hittills har ingen anställts.

- Jag kan inte nog berömma Ronny Johannessons arbete, men hans förslag måste tas på allvar. I dag besöker Ronny själv i snitt tre företag om dagen. Om han håller på så, tar det tre år innan han hunnit besöka alla, säger Willy Persson.

Persson tycker att även Ronny Pettersson (v), ordförande i Abri, ska ta åt sig av kritiken.

- Jag har försökt få fram mina synpunkter i Abris styrelse, men ofta utan resultat, säger han.

Många av företagarnas förslag kostar pengar och att de inte genomförts har i några fall motiverats med brist i kommunens kassa. Det gäller bland annat Ronny Johannessons önskemål om nyanställningar.

Varför ska just företagarnas förslag genomföras, när alla andra tvingas spara?

- Jag hävdar att det egentligen inte innebär någon merkostnad för kommunen. Att tillgodose företagens behov leder till nya jobb och ökade skatteintäkter. I själva verket är det vi satsar på näringslivet självfinansierande, svarar Willy Persson.

Christer Thörnquist
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.