1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Call4u i konkurs

Skatteskulderna på 4,4 miljoner kronor blev för mycket för Call4u. I går begärde företaget med 126 anställda i Ronneby sig i konkurs. Konkursförvaltaren Lars Werner har gott hopp om att callcentret ska kunna drivas vidare i ny regi.
Nyheter • Publicerad 12 april 2005

-Driften fortsätter tills vidare. Vi arbetar på en rekonstruktion av företaget, säger advokat Lars Werner, som utsetts till konkursförvaltare av Blekinge tingsrätt.

Han höll i går eftermiddag flera personalmöten på Call4u. Företaget förklarades under måndagen i konkurs på egen begäran.

De 126 anställda varslas nu formellt om uppsägning till följd av konkursen. Bland dem finns både tillsvidare-anställda och visstids-anställda.

Personalen kan dock komma att återanställas i ett nytt företag tämligen snart.

-Det är vår förhoppning att vi ska kunna knyta oss till ett nytt företag, kunna fortsätta med verksamheten och bibehålla den kundstock vi har, säger Lars Werner.

Call4u har brottats med skatteskulder i miljonklassen en längre tid. Skulden på skattekontot har tickat upp, samtidigt som företaget fått in nya jobb och gjort nyanställningar.

-Vi har velat driva företaget vidare. Vi har försökt att förhandla med kronofogden om en lösning, men det har inte gått, säger Dennis Bergström, vd för Call4u AB, som i går lämnade över verksamheten till konkursförvaltare.

Tidsfrist löper ut

Call4u förekom därmed kronofogden. I dag, tisdag, löper kronofogdens tidsfrist ut för den senaste betalningsuppmaningen på 4,4 miljoner för Call4u.

Tidigare i mars avvärjde Call4u ett hot om konkurs genom att betala av en skatteskuld på 1,9 miljoner dagen före konkursförhandlingar skulle hållas i tingsrätten.

Dennis Bergström har angivit förlusten av en större kund under hösten som orsak till att Call4u halkat efter på skattekontot.

Intressenter finns

I början av mars bildade Dennis Bergström ett nytt företag under namnet Call4u Sweden AB. Han ville i går inte kommentera om Call4u Sweden är spekulant på ett rekonstruerat Call4u, utan hänvisade frågor som rör konkursen till Lars Werner.

Lars Werner säger till BLT att det redan nu finns intressenter på verksamheten i Call4u.

Och är Dennis Bergström en av dem?

-Jag vill inte kommentera det. Vi är under rekonstruktion för stunden och driften är i vår regi, säger Lars Werner.

Johanna Rundgren
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.