1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Bra affär för Vodafone"

I mindre än ett halvår har Grahame Maher varit vd för Vodafone Sverige.
I dag vet han varken om han får behålla jobbet eller om huvudkontoret blir kvar i Karlskrona.
-Men det här är den bästa lösningen för Vodafone, säger han.
Nyheter • Publicerad 1 november 2005

Efter att i fyra år ha varit vd för Vodafone Australien kom Grahame Maher i somras till Sverige och Karlskrona. För tre veckor sedan blev han och den lokala ledningen i Sverige informerade om försäljningsplanerna.

Han kan varken svara på om huvudkontoret blir kvar i Karlskrona eller om han stannar som vd. Och det kommer troligen att dröja innan personalen får besked om vad ägarbytet innebär.

-Både Vodafone och Telenor arbetar nu med att få affären klar och det kommer att ta minst två månader. Telenor kan inte göra något innan dess, säger Grahame Maher.

Så personalen kan inte räkna med några besked förrän vid årsskiftet?

-Jag kommer att förmedla all information så fort jag får den. Under tiden är mitt viktigaste uppdrag att fortsätta verksamheten som vanligt och uppnå bra resultat.

-Alla anställda kommer att ha något av en jobbintervju månaderna framöver. Kan Karlskrona genom sina resultat visa att det är bästa platsen för ett huvudkontor har vi goda chanser att dra hit mer verksamhet, som huvudkontor för Telenors övriga verksamhet i Sverige.

Är försäljningen bra för Vodafone Sverige?

-Jag tror det. Först blev jag besviken, men när jag nu fått en chans att tänka på saken tror jag att det här är bästa lösningen.

Varför?

-Vodafone är ett globalt företag baserat i Storbritannien och det har varit svårt att driva ett relativt litet företag i Sverige, som dessutom haft en del utmaningar på den lokala marknaden. Med Telenor blir vi återigen ett nordiskt företag med en stark nordisk bas.

-Telenor finns dessutom i samtliga nordiska länder och har andra verksamheter förutom mobiltelefoni, som bredband, tv och fasttelefoni. Det ger våra kunder tillgång till nya tjänster vilket sänder budskapet: Se upp Telia, nu kommer ni att få ordentlig konkurrens.

Många av de anställda i Sverige är nu oroliga för ytterligare neddragningar. Vad har du att säga till dem?

-Vi har hela tiden varit öppna om våra planer på neddragningar, och jag tror att det här är bättre för våra anställda jämfört med vad vi planerade.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.