1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Blekinge har fått 1,6 miljoner kronor av regeringen. Pengarna ska gå till ekonomiska, ekologiska och elektroniska bygder.
Nyheter • Publicerad 4 april 2002

Regeringens totala bidrag till projekt för landsbygdsutveckling uppgår till 19 miljoner kronor.

Gemenskapsinitiativet Leader+ syftar till att stödja innovativa utvecklingsstrategier för landsbygdens utveckling utifrån ett nerifrånochupp-perspektiv.

Det var i juli 2001 som Glesbygdsverket i Östersund utsåg tolv LAG-grupper - lokala aktionsgrupper. Deras uppgift är att stödja lokala integrerade utvecklingsplaner av pilotkaraktär med syfte att förnya och utveckla landsbygden.

Avgör själv

Respektive LAG-grupp beslutar själv om användningen av tilldelade medel.

Marknadsföring av fiske i åar och i sjöar, aktiviteter längs utvandrarnas väg från utresehamnen Karlshamn och upp till Småland, by på nätet för att skapa mötesplatser, BIT-värdshus samt ett pilotprojekt för att testa samverkanslösningar av kooperativ bredbandsutbyggnad på landsbygden är några projekt som pengarna ska användas till inom Blekinges E-bygder - ekonomiska, ekologiska och elektroniska bygder.

Pengar till Astrid-projekt

Ett projekt inom FGH-län i Småland, Astrid Lindgrens hembygd, Gotland samt Intryck Hälsingland är fyra andra projekt som får dela på regeringens 19 miljoner kronor.

Lennart Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.