1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Blekingar positiva till EMU

Blekinge är ett av tre län som är positiva till EMU. Det framgår i den senaste DN/TEMO-mätningen.
Nyheter • Publicerad 2 april 2003

Opinionsmätningen utfördes under januari-mars och riktade sig till totalt 3 000 personer.

Blekinge, Skåne och Stockholm är ja-län. I tio län - varav hela Norrland - råder en klar nej-linje inför EMU-omröstningen 14 september. I åtta län - varav Kalmar och Kronobergs län - väger det jämnt mellan ja- och nej-sidan.

Nära till kontinenten

Socialdemokraternas ombudsman Patrik Hansson i Karlskrona bedömer att närheten till kontinenten och före detta Östeuropa kan ha bidragit till en övervikt för ja i Blekinge och i Skåne.

- De senaste 10-15 åren har det hänt mycket hos oss. Vi har blickat utåt och sett möjligheterna och skapat många kontakter i Europa.

Kvinnlig ordförande

På torsdag blir den länskommitté klar som ska bedriva en ja-kampanj. Då lämnas besked vem som blir ordförande i kommittén.

- Jag kan säga så mycket att kommittén får en kvinnlig ordförande. Vi ska diskutera den kommande kampanjen under lördagens kongress.

Lennart Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.