1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Bara en massa prat"

Nyheter • Publicerad 16 april 2002

Oppositionen gav vårpropositionen ett svalt mottagande.

- Det vi får höra är bara en massa prat. Det ena statsrådet verkar inte veta vad det andra säger. Från ena hållet lovas pengar och från det andra sägs det att det inte behövs några pengar. Det är precis det som hänt med vårdgarantin som började diskuteras, vad händer nu, frågar sig Carl-Gunnar Madestam, gruppledare för kd:s landstingsgrupp i Blekinge.

Vård och äldreomsorg behöver ett resurstillskott på 25-30 miljarder. Såväl Landstingsförbundet som Svenska Kommunförbundet är eniga om att överdrivna förväntningar skapats av regeringens uttalanden, menar Carl-Gunnar Madestam.

Han tycker att regeringen målar bilder som saknar trovärdighet. M:s förbundsordförande Gustav Nilsson håller med och kallar vårpropositionen för en verklighetsflykt.

- Det finns inga framtidsidéer. Regeringen bygger sin politik på konjunkturförhoppningar i stället för reella förslag. Det svenska välståndets grunder urholkas ännu mer, säger Gustav Nilsson i ett pressmeddelande.

Han konstaterar också att det för Blekinges del inte heller den här gången blev några öronmärkta pengar till E 22. Det blev mindre anslag till högskolan.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.