1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Banarbete stoppar tåg

Sex tågavgångar mellan Karlskrona och Emmaboda ersattes i går med buss. I dag blir den siffran nio.
- På måndag startar vi ett banarbete och då blir det helt stopp på den sträckan, säger Katarina Seijsing, planerare på Kust till kust.
Nyheter • Publicerad 19 september 2001

Kust till kust är den del av SJ som bland annat sköter sträckan mellan Karlskrona och Emmaboda. Just nu är det ovanligt många tåg som ställs in och ersätts av buss och värre blir det när banarbetet sätter igång på måndag.

Bussar ersätter tåg

- Det kommer att pågå i fyra veckor och då är banan helt stängd. Bussar ersätter tågen och avgår från centralstationen på tågens tider, säger Katarina Seijsing.

Tre motorvagnar trafikerar vanligtvis sträckan, men till och med torsdag morgon är det bara en vagn som går. En av de två andra är på rutinmässig underhållning och kommer tillbaka på torsdag.

- Den tredje vagnen är också på underhållning, men arbetet med den har försenats. Den stora nackdelen med tågen i dag är att de är för långt från en underhållsverkstad.

Men Katarina Seijsing lovar att det ska bli ljusare tider för resenärerna.

Gamla byts mot nya

Från och med nästa år byts de gamla motorvagnarna ut mot nya. Det innebär att underhållningen av dem kan skötas på ett smidigare sätt och förbindelserna blir bättre.

- I januari 2003 börjar det nya systemet, men vagnarna mellan Karlskrona och Emmaboda byts ut nästa sommar.

Men än så länge får resenärerna stå ut med de inställda tågen. Förutom de nio i dag ställs även tre tåg in på torsdagsförmiddagen.

- Vi har försökt ställa in tågen på de tider där det är få resenärer, men visst har det har hänt vid fler tillfällen, säger Katarina Seijsing.

Stefan Hedmark
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.